Thai Herbalabdacs

A Thaiföldről származó Thai Herbalabdacs masszázstechnika alapja a gyógynövényes gömbmasszázs, ehhez speciális kendőbe csomagolt gyógynövény keveréket használok melyet a kezelés előtt gőzben párolok. Hogy milyen gyógynövényekből áll a keverék? Ezt amikor bejelentkezel a masszázsra akkor rákérdezek, hogy van-e bármilyen panasz és ennek függvényében választom meg a megfelelő gyógynövényeket, melyek a labdacs alapanyagai lesznek és ezzel foglak kezelni.

Pár jellemző, népszerű gyógynövény, melyet gyakran hívok segítségül a kezelés során:

citromfű, zsálya, levendula

Bár modernkorát éli újra ez a kezelés, mégse mai eredetű,  buddhista szerzetesek már a 14. században alkalmazták sérült katonáinak kezelésére is.

Nemcsak újszerű, hanem népszerű kezelés, mert a gyógynövények a hatóanyaguk segítségével az lazíthatják a feszültebb területet. A hő (enyhe) tágítja a pólusokat, ami jó hatással van a keringési rendszerre és segíti a gyógynövények hatóanyagainak a szövetekbe való bejutását. Ezt fokozza a masszázs technika, mikor a megduzzadt gyógynövényekkel teli labda simító, nyomkodó, gyúró használatával  erőteljesebben fejti ki a pozitív hatást.

A Thai Herbalabdacs masszázs technika pozitív hatásai:

  • lazító, stresszoldó,
  • izomfájdalmaknál, feszes, terhelt izom esetén segíthet,
  • megfázásos, légúti betegségek esetén (ha nincs láz, akkor ellenjavalt a kezelés),
  • méregtelenítés, fokozza a salakanyagok távozását,
  • harmonizálja a szervezet energia egyensúlyát.