doTERRA AromaTouch Technique

Marguerite Maury biokémikusnak köszönhető az a szemlélet, hogy hatásosabb egy kezelés, ha az aromaterápiát a masszázzsal ötvözzük. Dr. David Hill által kidolgozott doTERRA AromaTouch Technique pontosan erre az elvre épül, mely egy különleges technika és az  az élet számtalan területén nyújthat segítséget, relaxálást és egyben feltöltődést mind lelki, mind testi szinten.

Nagyszerű a prevenció szempontjából is, ugyanis kiváló egészségmegőrző terápia. Fontos kiemelni az immunrendszerre gyakorolt támogatást, az idegrendszeri és lelki eredetű problémák enyhítésében és a mozgásszervi panaszok kezelésében a támogató hatást.

Az illóolajok nemcsak belégzéssel jutnak be a szervezetbe, hanem nagyon hamar, a bőrön át felszívódva is. Ezért sem mindegy, hogy mit kenünk magunkra, hogy milyen minőségű illóolajokkal végezzük a kezelést.

Az AromaTouch Technique  testkezelés során nemcsak a bőr érintésével juttatom be a minőségi esszenciákat a szervezetedbe, hanem az illóolajok ultrahangos párologtatásának útján az orron keresztül is hamar belép a szaglórendszeredbe és eléri az agy limbikus rendszerét, mely többek között felelős az érzelmek kiváltásáért is. Ezért van, hogy bizonyos illatokkal tudunk majd hatni érzelmeikre. Az illatok összefonódnak korai emlékekkel is, ahogy egy amerikai írónő, Helen Keller mondta:

„A szaglás nagyhatalmú varázsló, amely ezer kilométerre, s addigi életünk bármely pillanatába elrepíthet.”

Az AromaTouch Techniqeu a testünket és lelkünket  harmonizáló, feltöltő kezelés, amely túlmutat a hagyományos masszázsokon.  A kezelés során 8 különböző esszenciát használok, melyeket a megalkotó Dr. David Hill utasításait alkalmazva, szakszerűen, megfelelő sorrendben viszek fel a bőrre,  különösen a háti szakaszon, vállnál, kézfejen, nyak területén és végül a talpon.

 A kezelés I. szakaszában a Balance nevezető illóolaj keveréket juttatok be a bőrön keresztül a szervezetbe,  amely – híven a nevéhez – elősegítheti a belső béke és a harmónia állapotának elérését. Olykor szervezetünk stressztűrő képessége csökkent üzemmódra kapcsol, ami megmutatkozik a gerincen és az izmok feszültségén. Ezt hivatott feloldani a soron következő esszencia, a levendula illóolaj, hiszen kiegyensúlyozó hatással bírhat egyaránt az érzelmekre is, megnyugtathatja az idegrendszert, nyugalmat, egyensúlyt hozhat a mindennapi életünkbe.

Ezt követően a kezelés II. szakaszában az immunrendszert támogató OnGuard keverék illóolaj és a fertőtlenítő, vírus és baktériumölő hatásairól ismeretes teafa esszencia kerül bemasszírozásra gyengéden a gerincoszlop mentén.

A kezelés élénkítő, III. fázisában keringésjavító esszenciális olajokat tartalmazó keverékek, az AromaTouch esszencia és a Deep Blue esszenciák kerülnek besimításra a lapockába és a nyak területére, amelyek együttesen jól oldhatják a görcsöket és a különböző izomfeszültséget a testben, segíthetenek az izomfájdalmak leküzdésében is.

A kezelés utolsó, IV. részében pedig a bőséget hozó és a boldogságot jelképező Narancs esszenciális olaj, valamint a hűsítő, felfrissítő, élénkítő Borsmenta olaj jótékony hatása élvezhető a gerinc mentén és a talpak reflexpontjain.

A lenyűgöző élményt nyújtó AromaTouch technika egy új korszakot jelent az esszenciális olajok alkalmazásának szempontjából.