Indiai Áyurvédikus fej és arcmasszázs


„A fej a tudatosság és az elme székhelye. Amennyiben a fej megdől, a lá­tás csökken, és a tudatosság hiányt szenved. A fej az emberi test fővárosa, és az összes Yin és Yang meridián egyesülése.”

Narendra Mehta, az indiai fejmasszázs technika megalkotója, Indiában nőtt fel, de a 70-es évek elején Angliába költözött, ahol gyógytornásznak tanult. A hagyományos keleti masszázs formák közül az Indiai fejmasszázs a legősibb tudomány. A fejbőr és az arc akupontjainak masszázsával az egész test kezelhető.

Ez a masszázs ruhában folyó masszázstípus, melyet, ha a páciens kívánja, fokozni lehet aromaterápiás készítményekkel és olajokkal.

A masszázs hatására a ráncok kisimulhatnak, bőrünk megfiatalodik. A relexációs folyamat közben az idegrendszerre is jó hatással van. Nyugtat és harmonizál.  Mivel az arcon és fejen a legtöbb szerv reflexpontja megtalálható, ezért nem csupán egy egyszerű arcmasszázst kap, hanem úgy fogja érezni magát a kezelés után, mintha az egész testét átmasszírozták volna.

Az indiai fejmasszázs előnyei:

  • vérkeringést javítja,
  • nyugtatja az idegeket, a nyaki izomfájdalmakat csökkenti
  • jótékonyan hat a fejbőrre, a hajra és nyugtatja a szemeket.

Rajongok a keleti gyógymódokért, kultúráért, gasztronómiárt vagyis mindenért. Az Ájurvéda alapjait figyelembe vevő csodálatos masszázstechnika az egészségünk megóvása és fenntartása érdekében mindenkinek javasolt, márcsak azért is, mert fitten és fiatalon tart.