Shiatsu alapkezelésre épülő frissítő testkezelés

A japán shiatsu a shi, azaz ujj, és az atsu szóbol áll, ami nyomást jelent. Ergó a shiatsu elnevezés az ujjnyomást fedi. Nem tekinthető a „hagyományos” értelemben vett masszázsnak, inkább egy energiakezelésnek, ami az életerő harmonizálására irányul. Alapelve, hogy a testben a Csí energia áramlása áll az emberi működés hátterében. A testünket behálózó csatornarendszer, úgymond meridián rendszer érintésén alapul a shiatsu ujjnyomásos technika.

Első masszázsoklevelemet 2008-ban szereztem az MediCenter Egészségközpontnál Shiatsu alapkezelésből, melyet 2022 nyarán megismételtem a Nemzetközi Shiatsu Iskola elveinek megfelelően. Nem vagyok Shiatsu kezelő, kizárólag az alaptanfolyamon elsajátítottak szerint végezhetem a teljes testkezelést, mely nem egyenértékű egy komplex Shiatsu masszázzsal, shiatsu elvek mentén végzem a 60-90 perces testkezelést a shiatsu elemeinek felhasználásával egy frissítő masszázsélményben lehet részed.

Itt az összes többi masszázstól és kezeléstől eltérően semmilyen vivőanyagot nem használok, csak a kezemet és végig ruhában történik a kezelés. Shiatsu nem csak manuális tehnika, itt is fontos, csakúgy, mint a Lomi Lomi masszázsnál (és valamennyi kezelés esteében alapvető) hogy a masszőr harmonikus állapotban kezeljen, mert ekkor tudja legjobban figyelmét a légzésedre és a tested jelzéseire fókuszáltan irányítani, másrészt az empatikus hozzáállás is szükséges a shiatsut adó részéről. Kézen keresztül a feszültség is könnyen átmegy a vendégbe, így a kívánt hatást, amit a shiatsu adni képes, nem lehet elérni.

A shiatsunak is megvan a maga technikája, de azt gondolom, egy jó shiatsu kezelőt a vendég testének jelzései vezetik, ehhez pedig koncentrált figyelem és harmonikus állapot elengedhetetlen a kezelő részéről.

A shiatsu kezelés hatására jobb közérzet, harmónikus lelkiállapot érhető el. Erősödhet a testtudatosság  és a szervezet energetikai rendszere kiegyenlítődik.

Kérj időpontot, hogy adhassak Neked is shiatsu kezelést, amit nemcsak kapni, hanem adni is jó.