Cégeknek egyedi illattanácsadás

Cégeknél is van helye mind az egyéni illatnak, mind az aromaterápiának.

A saját arculat tovább bővíthető egy igen hatásos marketing eszközzel, egyedi illattal, ami ma még nagyon kevesek birtokában áll Hazánkban. Ausztráliában már elterjedtebb, hogy a vállalatok nemcsak egyedi színekkel, formával, egyenruhával hanem saját illattal is kifejezik egyéniségüket.

Hogy miért fontos az egyéni illat és mitől működik?

Az illatok kapcsolatban állnak az emlékekkel, érzelmekkel. Szaglószervünk közel van és közvetlenül kapcsolódik az agyunk limbikus rendszeréhez, amely magában foglalja az amigdalát, mely felelős az érzelmekért. Ezért van az, hogy egy illat képes akár felidézni egy emléket, legyen az egy esemény, személy, vagy márka. Egy jól megválasztott illat képes lehet megteremteni tudattalanul a kötődést mind a munkavállalók, mind a partnerek, befektetők, üzleti felek esetében a cég szolgáltatásaihoz, termékeikhez, a márkához.

Céges aromaterápia mit jelent a gyakorlatban?

Mind irodaházakban, mind üzletekben, stúdiókban, bevásárlóközpontban van helye az aromaterápiának. Gondoljunk csak bele! Kellemes illatot érezve mi is szívesebben tartózkodunk az adott üzletben, helységben, tárgyalókban. Ha kellemes az emlék, akkor valószínűsíthető, hogy elégedett ügyfeleket, visszatérő vásárlókat, vendégeket szerezhetünk.

Ultrahangos elektromos párologtatóba pár cseppet teszünk az illatból és desztillált vízzel hígítva hamar beillatosítja az adott teret. Fontos, hogy ez zárt helységben tud működni. Egy párologtató jellemzően 30 nm-es helységet tud befedni illattal, ezért attól függően, hogy mekkora helységet kell ellátni illatos felhővel és mennyi zárt tér van elszigetelten, annyi párologtatóra lesz szükség.

Zárt tárgyalókban a nyugodt légkör biztosítása végett indokoltnak vélem tárgyalóként egy-egy párologtatót, mert ott jellemzően szerződések aláírása, jövőbeni együttműködések, fontos stratégiai dokumentumok születnek, melyhez a kellemes, nyugodt környezetet biztosító levendulás illat a segítségedre lehet.

Azon helységekben, ahol kiemelten fontos az éber ébrenlét, a gyors reakciókészség, így pl. erőművi vagy más irányítótermekben, vagy olyan munkavállalók részére, akik közlekedésben dolgoznak, a frissítő esszenciákat javaslom a levegőbe juttatni. Természetesen az adott szervezet profiljától függően más-más illatot lehet meghatározni, ezek csak példák voltak, hogy hol és milyen illatot lehet a nagy általánosságban alkalmazni.