Talpmasszázs

A talpmasszázst önmagában ritkán kérik, pedig indokolt lenne, hogy gyakrabban masszíroztassuk meg talpunkat. A legtöbbet igénybe vett részünk, folyamatos terhelésnek van kitéve, járna neki a törődés.

Miért kérj talpmasszázst?

Ortopédiai rendellenességek esetén, mert segíthet a fájdalmak enyhítésében.

Ha sokat állsz a talpadon, mert kell az átmozgatása.

És mert jól esik.

Ha sajnálod az időt talpadtól akkor is kérlek, tedd meg, hogy a fürdőszobádba vagy a mosdó vagy a kád/zuhanyzó elé egy tállal teli köveket helyezzél ki és mindennap állj rajta pár percet. Én a reggeli és esti fogmosásommal tudom ezt le. Hidd el, megéri a minimális befektetés, mert a talpon számtalan ideg, izom, erek találhatóak, melyek rendszeres masszírozásával megőrizhető egészségünk állapota.

A talpon területén található reflexzónák nyomkodásával, simításával energizálható szervezetünk.

Természetgyógyászaton belül két szakirányt végeztem el, az egyik:

a gyógynövények, a fitoterápia,

a másik a talprefexológia. Egyik tevékenységem sem kapcsolódik a természetgyógyászathoz, nem tettem le a vizsgáimat egyik szakirányból sem, de jól tudom, hogy miért és milyen jelentősége van a talpunk átmozgatásának. Ellenben ha talpreflexológiás kezelést szeretnél kérni, az nem tartozik a kompetenciám közé és nem is tervezem természetgyógyászként tevékenykedni, így ebben nem én leszek az embered, de a hagyományos talpmasszázsban igen!