Egy kis Provence: stresszmentesítő levendulás kezelés

A levendulának igen jellegzetes, szerintem kellemes illata van. Nemcsak az én kedvenc kezelésem, hanem egyik legnépszerűbb az aromaterápiás kezeléseimen belül.

A levendulát a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (MGYT) Gyógynövény Szakosztálya a 2018-as Év Gyógynövényének választotta. A levendula az egyik legsokoldalúbban használt nagyon finom illatú gyógy-, fűszer- és dísznövény napjainkban is. A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben szerepel a levendula szárított virága és a belőle nyert illóolaja is. A gyógyászatban és a kezelésem során is a levendula lilás színű virágát és ennek sajtolásából készült olaját alkalmazom.

Harmóniát teremt miközben porlasztom az ultrahangos párologtatóból, helyileg bőrödön érezve pedig egyszerre relaxál, regenerál, felüdít és nyugtat. Szintén bőrbarát tulajdonságú, égési sérülésekre is kiváló, illetve pattanásos bőrre, horzsolásokra, más jellegű bőrhibákra is a barátod lesz. Antibakteriális, fertőtlenítő, gyulladást csökkentő hatása van. Segíthet különböző enyhébb idegi panaszok esetén (alvászavar, idegesség)

Bár a levendula íze sem mindenkinél nyerő, de igyekszem a kezelést most is úgy befejezni, hogy a levendula értékes hatóanyagát belülről is bevidd, ne csak aromatikusan és helyileg, hogy teljes legyen a kör. Ezért egy csésze levendulateával fogjuk zárni a feszültségoldó levendulás kezelést.

Kezelt területek: hát, váll, nyak, kéz, talp.

Kezelés időtartama: 60 perc