Svédmasszázs

A svédmasszázs az egyik legnépszerűbb a nyugati hagyományokon alapuló masszázsfajták közül. A nevét a módszer kidolgozójáról, egy svéd mesterről, Per Henrik Lingről kapta. Ő fejlesztette ki az egyes fogásokat a XIX. század elején.  Ez a masszázs az egész testre kiterjed, az izmok, inak, és ízületek átmasszírozására irányul dörzsölő, gyúró, simító és rezegtető mozdulatokkal. A keleti masszázsoktól eltérően közvetlen fiziológiai hatásokra épít és mindig a szív irányába történik a masszázs.

A 60 perces masszázs kezdetén simításokkal ellazítom a tested és közben felviszem a vívőolajat. Többnyire frakcionált kókuszolajjal vagy szőlőmagolajjal dolgozom, egyedi kérésre beszerzek más krémet, vagy olajat is.  A simítás után mindig a gyúrás következik először a lábakon, majd a háton, nyak és karok területén, melyek fokozzák az izmok vérellátását, serkenti a vérkeringést. A teljes ellazulást szolgáló ütögető és a rezegtető mozdulatok a masszázs befejező részei.

Kinek ajánlott?

Mindenkinek (kivéve a Házirendben a masszázs ellenjavallati pontban felsorolt esetben)

Célja a keringés fokozása, melynek eredményeképp a bőr rugalmasságát is javítja. Hatásosan alkalmazható az izomzat regenerálódásában is. Csökkentheti a fájdalmat és a stressz hatását, elősegíti a relaxációt. Vérbőséget okozhat és kedvező hatással bírhat az anyagcserére is.