4 elem aromaterápiás kezelés

Mindannyian kevert elemekből állunk (tűz, föld, levegő, víz) de hogy az egyes elemek aránya mennyire van túlsúlyban a többi elem rovására, az mindenkinél egyéni. A négy elemnek (Tűz, Föld, Levegő, Víz) függetlenül attól, milyen jegyben születtél összességében egyensúlynak és harmóniának kell lennie a testi, lelki szellemi egészség elősegítése és fenntartása érdekében. Ha nincs meg az egyensúly, az okozhat diszharmóniát, egy kibillent lelkiállapotot. Ilyenkor sokszor érezheted azt, hogy nem találod a helyed.

Attól függ, hogy melyik elem van kibillent állapotban, legyen az hiány vagy többlet energia, kell a megfelelő illattal harmonizálni az egyensúlytalanságot.

Túl sok benned a tűz, ami gyakorta megéget? – Ha nem vigyázol, elszállsz és elúszik melletted az élet….

Például a kibillent, túl sok tűz okozhat magas vérnyomást, dühöt, érzelmi kitöréseket és hisztérikus viselkedést is és még sok mást.  A tűz energia hiánya lehet a szenvedély hiánya is.

A víz elem hiánya nemcsak fáradtságot, hanem kedvtelenséget,  motivációhiányt okozhat. Ha pedig túl sok víz energia van jelen, akkor érzelmileg kicsit túlcsordultunk, rosszabb esetben ez testünkön is már megjelenhet ödéma formájában.

A föld hiánya jelezheti a stabilitás, a racionalitás hiányát is például, a túl sok föld elem pedig sokszor az erősebb kontrollt. De mindig mindent holisztikusan szemlélek, így az egyes elemek egymáshoz viszonyított aránya az, ami számomra mérvadó. Önmagában csak egy elemet kiragadni és arra megkeresni a megfelelő esszenciát nem lenne teljeskörű.

Minden elemet lehet harmonizálni megfelelő illattal, pl. kimerültség esetén tüzes borsmenta, szenvedély, tűz hiánya esetén pl rózsa, ha nem tudsz stabilan jelen lenni akkor vetiver, citrom és így tovább. Minden illatnak megvan a maga harmonizáló ereje, ezeket fogjuk a kezelés során kihasználni, hogy jobban legyél!

Minden teremtmény lelke, az illata” idézet Süskind Parfüm c. filmjéből

Születési képleted jól mutatja nekem, hogy hol vannak hiányok, blokkok, mely területen vannak elakadások, melyet jól megválasztott saját illattal és mellé aromaterápiás kezeléssel lehet harmonizálni. Mindannyian kevert elemekből állunk (tűz, föld, levegő, víz) de hogy az egyes elemek aránya mennyire van túlsúlyban a többi elem rovására, az mindenkinél egyéni.  Minden esszenciának, illatnak megvan a maga tulajdonsága, rezgése. Kellő körültekintéssel és szakértelemmel könnyen meghatározhatóak azok az esszenciák, melyek a hiány és vagy a többlet állapotra harmonizáló hatással bírnak. Jellemzően több esszencia együttese adja majd a kívánt hatást. Ezekből teszek majd az ultrahangos párologtatóba is, hogy aromatikusan is érezd a saját illatfelhődet. Az esszenciák oly tömények, hogy mindenképp hígítani fogom őket frakcionált kókuszolajban és gyengédebb érintésekkel átáztatom a bőröd vele, miközben a Hozzád illő illat harmonizáló hatását kifejti a kezelés közben.

Kezelés időtartama 60 perc